Kõlvart kinnitab valimisolekut asuda Tallinna linnapeaks (13)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart kinnitas, et loobub riigikogu mandaadist ning on valmis vastu võtma ettepanekut asuda Tallinna linnapeaks, kui see peaks talle tehtama. 

«Olen otsustanud, et loobun riigikogu mandaadis ja soovin jätkata linnasüsteemis,» kinnitas Kõlvart.

Küsimusele, kas ta on põhimõtteliselt nõus olema Tallinna linnapea, vastas Kõlvart, et seda peab otsustama homme hommikul kogunev Keskerakonna juhatus, Keskerakonna Tallinna nõukogu, Tallinna linnavolikogu fraktsioon ning – mis kõige tähtsam – Tallinna linnavolikogu. 

«Jah, kui homme juhatus teeb mulle sellise ettepaneku, olen vastu võtma seda, et olla esmalt linnapea kandidaat,» sõnas Kõlvart. 

Tallinna linnapea Taavi Aas teatas täna, et lahkub Tallinna linnapea ametist ja siirdub riigikokku ning toetab oma ametijärglasena Kõlvarti kandidatuuri. 

Praeguseks on teada, et Tallinna linnavõimu esindajatest läheb riigikokku Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid, Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson ning Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva-Skuratovski. 

Linnavõimu kasuks on lisaks Kõlvartile otsustanud Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats, Maardu linnapea Vladimir Arhipov, Tallinna Kesklinna vanem Vladimir Svet ning Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. Kõlvarti asendusliige riigikogus on Erki Savisaar, Arhipovi asendusliige Kaido Höövelson, Belobrovtsevi asendusliikmena läheks riigikokku Viktor Vassiljev.

«Ma arvan, et saan oma valijate heaks teha rohkem Tallinnas kui seadusandliku võimu juures. Olen olnud Kesklinna vanem ainult veidi üle aasta ja liiga palju plaane on veel teostamata. Ma teadvustan, et viimaste nädalate jooksul usaldus meie erakonna vastu on hakanud kõikuma. Saan ka aru, et loobudes riigikogu liikme kohast loobun ma teatud kindlustundest. Ent antud juhul on minu jaoks olulisem taastada inimeste usaldus ja õigustada nende ootused. Ma usun, et Tallinnas, kus meil on tugev ja üksmeelne meeskond, me saame seda teha,» kirjutas Svet kommentaariks. 

«Ega see otsus kerge olnud, aga päevalõpus otsustasin jätkata oma tööd Tallinnas ja Riigikokku seekord mitte minna,» ütles Belobrovtsev. «Olen töötanud abilinnapea ametis vähem kui poolteist aastat ja praegu lahkuda oleks minu meelest vale. Meil käivitatud palju projekte, on erinevaid ideid, millised tuleks kindlasti võiduka lõpuni viia – olgu see siis pealinna haridusvõrgu korrastamine, lasteaedade mahukas renoveerimiskava ja selle ellu viimine või erinevate planeeritavate spordiobjektide välja ehitamine. See on minu jaoks olulisem kui teatud määral isiklik poliitiline stabiilsus järgmiseks neljaks aastaks.»

Belobrovtsev mainis, et tekkinud poliitilises olukorras on väga tähtis, et Keskerakonna valijate huvid, erakonna väärtused ja ideaalid oleksid jätkuvalt tugevalt kaitstud. Mis on oluline: Tallinnas kandideerinud abilinnapea saab seda kõige paremini tagada just kohalikul tasandil töötades.

«Meil on Tallinnas tugev ja kokku töötanud meeskond, kes on siiamaani oma ülesannetega hästi hakkama saanud ja kahtlemata saab ka edaspidi. Loodan ja usun, et oma hääle mulle usaldanud valijad saavad sellest otsusest aru ja kiidavad selle heaks,» jätkas Belobrovtsev. 

Loe ka: 

Kas võim linnas või Toompeal? Otsustama peab täna!

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles