Taavi Aas lahkub linnapea kohalt ja läheb riigikokku (7)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna linnapea Taavi Aas teatas täna, et lahkub Tallinna linnapea ametist ja siirdub riigikokku. 

«Olen otsustanud siirduda riigikokku. Homme annan ametivande,» kinnitas Tallinna linnavalitsuse linnapea Taavi Aas tänasel Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil. 

«Kui ma 2005 tulin Tallinna linnavalitsusse abilinnapeana tööle, ei oleks arvanud, et see seiklus kestab 14 aastat,» kommenteeris Aas. «Selles majas igav ei hakka. See on nagu sõit Ameerika mägedel. On olnud huvitav, aga nüüd on uued väljakutsed.»

Alates homsest riigikogu ametivande andmisest astub Aas tagasi linnapea ametikohalt, linnapea kohuseid täidab abilinnapea Kalle Klandorf. 

Aas kinnitas, et toetab oma ametijärglasena Kõlvarti kandidatuuri, lisades, et Keskerakonna juhatus arutab Tallinna uue linnapea määramist neljapäeval.

Mustamäel ja Nõmmel kandideerinud Aas kogus 3931 häält.

Lisaks annab Taavi Aasa otsus minna Tallinna linnapea ametist riigikogu liikmeks üha rohkem alust arvata, et Aasale on Keskerakonna, EKRE ja Isamaa loodavas võimuliidus pakutud mõnda ministrikohta. 

Loe lähemalt SIIT

Praeguseks on teada, et Tallinna linnavõimu esindajatest läheb riigikokku veel Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid, Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson ning Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva-Skuratovski. 

Linnavõimu juures jätkamise kasuks on otsustanud Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart, Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats, Maardu linnapea Vladimir Arhipov, Tallinna Kesklinna vanem Vladimir Svet ning Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles