Video: Ratase sõnul on keerulisi teemasid laual üle kümne (6)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Jüri Ratas (KE) ütles valitsuse pressikonverentsil, et selgus kolmikliidu sünni osas võiks saabuda enne neljapäeva. Ehkki viimastel päevadel pole kõneluste käigust avalikkusele palju kuulda olnud, on peaministri kinnitusel olnud arutusel keerulised teemad.

Ratase sõnul peaks enne järgmise nädala neljapäeva saama selgeks, kas koalitsioonikõnelustel osalevatel kolmel erakonnal (Keskerakond, Isamaa, EKRE) on tahet võimuliidu moodustamisega edasi minna. «Riigikogu uue juhatuse koosseisu otsustavad need poliitilised jõud, kes suudavad poliitiliselt kokku leppida. See võiks olla pigem enamuskoalitsioon kui vähemuskoalitsioon,» ütles Ratas.

Ratas ütles videointervjuus Postimehele, et viimastel päevadel on käinud koalitsioonikonsultatsioonidel tõsised arutelud ning laual on olnud keerulised teemad, mida on rohkem kui kümmekond. Ratase sõnul on arutelu all olnud ka justiitsküsimused, kuid ühtegi konkreetset kokkulepet neis asjus veel ei ole. Samuti pole arutelu alla tulnud võimalikud ministrikohad loodavas valitsuses.

Kaja Kallas (Reformierakond) ütles telesaates «Esimene stuudio», et oleks valmis isiklikult loobuma peaministrikohast ning pakkuma seda Ratasele, kui see aitaks ära hoida praegu loodava võimuliidu sündi. Ratas seda ettepanekut tõsiseltvõetavaks ei pea. «Mulle meenub valimiste-eelne situatsioon, kui ta ütles, et Jüri Ratasel pole kompetentsi või ta ei sobi ühelegi valitsuse ametikohale tema valitsuses. Ma ei usu, et nüüd mõne nädalaga selline meelemuutus on tulnud. Aga Jüri Ratase isiklik küsimus pole siin oluline, olulised on need väärtused ja seisukohad, kuidas me Eestis edasi lähme,» ütles Ratas intervjuus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles