Seeder: ideaalis võiks koalitsioonilepe sündida enne järgmist neljapäeva (15)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder järjekordsel võimukõneluste päeval.
Helir-Valdor Seeder järjekordsel võimukõneluste päeval. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Koalitsioonikõnelusi pidava Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ütles ERRile, et viimastel päevadel on kõnelustel jõudsalt edasi liigutud ning ideaalis võiks osapooled koalitsioonileppe sõlmida enne järgmist neljapäeva, mis saab suure tõenäosusega olema uue riigikogu kokkukutsumise päev.

Seeder avaldas lootust, et järgmiseks neljapäevaks on kokku lepitud ka personaalia osas, sest siis seisavad ees riigikogu esimehe ja aseesimeeste valimised.

Kolmapäeval läksid koalitsioonikõnelused üle südaöö, kuid Seederi sõnul õnnestus keerulistes küsimustes oluliselt edasi liikuda. Koalitsiooniläbirääkijad on aga kokku leppinud, et nad ei avalikusta sõlmituid alamkokkuleppeid enne, kui kõik asjad on kokku lepitud, mille järel käiakse lepe välja tervikuna.

Seederi sõnul läheb neljapäevane päev tekstide sõnastamisele ja vormistamisele, reedel jätkatakse sisuliste läbirääkimistega, laupäevaks koalitsioonilepet sõlmida ei jõuta, sest kogu rahaline pool on veel lõplikult otsustamata. 

Loe pikemalt ERRist

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles