Algas kandidaatide registreerimine Euroopa Parlamendi valimisteks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament. 
Euroopa Parlament. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/ Scanpix

Täna kell 10 algas kandidaatide ülesseadmine Euroopa Parlamendi valimisteks. Registreerimine kestab 6. aprillini kella 18ni. 

Enne kandidaatide esitamist peavad erakonnad ja üksikkandidaadid tasuma kautsjoni, mis on neil valimistel 2700 eurot iga kandidaadi kohta.

Riigi valimisteenistus võtab dokumente vastu aadressil Tallinn, Toompea 1 tööpäeviti kella 10–16ni, laupäeval, 6. aprillil kella 10–18ni. Lisaks saab dokumente saata ka digiallkirjastatult aadressile info@valimised.ee.

Eesti valib Euroopa Parlamenti seitse liiget, erakonna maksimaalne nimekirja pikkus on üheksa kandidaati. Lisaks Eesti kodanikele on kandideerimisõigus ka teiste Euroopa Liidu riikide kodanikel.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 26. mail. Välisesindustes saab hääletada ajavahemikus 11.–16. maini, Eestis algab e-hääletamine ja eelhääletamine 16. maist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles