Tarmo Kriis: IRLi poliitikud tegid ise seda, milles meid alusetult süüdistasid

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis..
Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis.. Foto: Toomas Huik.

Tööandjate keskliidu tegevjuht Tarmo Kriis peab lubamatuks, et neid võõrtööjõu kvoodi tõstmise pooldamise tõttu sõimavad isamaalisena näida püüdvad poliitikud kasutavad ise niigi nappi kvooti enda ärihuvides.

«Mind paneb ausalt öeldes imestama, et need, kes meid sõimasid, ise sellega bisnist teevad,» kommenteeris Kriis IRLi poliitikute Indrek Raudse, Nikolai Stelmachi ja Siim Kabritsa ümber keerlevat vene ärimeestele Eesti elamislubade vahendamise skandaali.

«See näitab, et Eesti senine kodakondsus-migratsioonipoliitika on kahepalgeline olnud,» rääkis Kriis.

«Ettevõtjate sisulisi ettepanekuid on kasutatud oma poliitilistes huvides - meid on kritiseeritud, et näidata ennast rahvuslastena, kuid selle varjus on tehtud sellist äri. Mina arvan, et see on lubamatu.»

Kriisi hinnangul saab olukorrast välja tulla ainult selliselt, et ettevõtjad võetakse laua taha, arutatakse läbi, kui palju kvalifitseeritud tööjõudu on Eestil vaja ja kui palju võiks lubada siia ettevõtjaid sisse tuua.

«Tahaks loota, et leitakse mõistlik lahendus, et meie kodakondsus-migratsioonipoliitika saaks reaalse sisu, mitte ei trambitaks ettevõtjaid lihtsalt plakatlikult mutta või siis poliitikuid ei võetaks vastutusele.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles