Langus jätkub: Keskerakond kukkus kolmandale kohale (75)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Pärast Jüri Ratase otsust proovida valitsust teha EKRE ja Isamaaga on ka Keskerakonna kõige truumate valijate ehk pensionäride soojad tunded partei vastu jahtuma hakanud. 
Pärast Jüri Ratase otsust proovida valitsust teha EKRE ja Isamaaga on ka Keskerakonna kõige truumate valijate ehk pensionäride soojad tunded partei vastu jahtuma hakanud. Foto: Liis Treimann

Lisaks venekeelsetele valijatele on Keskerakonna toetus vähenenud eakate seas.

Juba eelmine, kümme päeva pärast riigikogu valimisi Postimehe tellitud Kantar Emori uuring näitas, et Keskerakonna toetus on hakanud kahanema. Et see polnud juhuslik ega küsitlusele vastanute ühekordne valimisjärgne emotsioon, näitab värske uuring: Keskerakonna toetus on veelgi vähenenud ning nüüd jääb peaministripartei reitingu poolest alla juba ka EKRE-le, kellega Keskerakond koalitsioonikõnelusi peab.

Vahe ei ole suur, Keskerakonna 17-protsendiline toetus on praegu ühe protsendipunkti võrra väiksem kui EKRE-l. Ent valimistele eelnenud ja järgnenud aja jooksul kujunenud trend näitab, et Keskerakonna reiting liigub langevas joones, erinevalt EKREst, kelle toetus püsib 17–18 protsendi ümber ja pigem veidi kasvab.

Kommentaarid (75)
Copy
Tagasi üles