Ratas taunib EKRE ähvardusi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees ja peaminister Jüri Ratas ütles ajakirjanikele, et tänastel koalitsioonikõnelustel arutati erinevaid teemasid ning nendega jätkatakse homme.

Täna olid Keskerakonna, EKRE ja Isamaa esindajatel arutluse all vastuolulised teemad, mis on varasemast lauale jäänud. 

«Me ei ole hetkel konkreetseid kokkuleppeid sõlminud. Tegemist on kusagil 15 teemaga, mis kõik vajavad tõsist arutelu, mis kõik on olulised Eesti inimestele, Eestimaale ja nendeks tuleb natuke rohkem aega võtta,» ütles Ratas.

Haridusteemadel jõuti Ratase sõnul ühisosani: «Eesti keele kvaliteeti tuleb tõsta kõikides astmetes. Nagu raskete teemadega ikka on, neid on vaja arutada rohkem kui üks päev,» kommenteeris Ratas.

Samuti arutati pensioni teise samba vabatahtlikuks muutmist, kuid kokkulepet ei sündinud. «Hindasime just neid mõjusid, et kui pensioni teine sammas muuta vabatahtlikuks, mis see tähendab Eesti konkurentsivõimele, fiskaalpoliitikale, mis see tähendab Eesti elanikele. Mis on see plaan, mis on pikalt inimestele antud, see kindlus, et koguda pensionit teise sambasse, et kui see muutub, mis võivad olla need mõjud.» Ratas ei vastanud küsimusele, kas Keskerakond peab teise samba vabahtlikuks muutmist võimalikuks. «Nagu ma ütlesin, soovime edasi arutada nendel teemadel.»

Kokkuleppeid ei sõlmitud täna ka maksuküsimustes. «Täna vaatasime küll läbi eelarvetabelit, aga kui küsite, kas mingid maksud muutuvad, siis ei, selliseid kokkuleppeid meil ei ole. Keegi ei soovi makse tõsta ülespoole. See, et soovitakse makse langetada, on arusaadav, aga kõigil nendel langetustel on oma hind ja seda tuleb vaadata koos eelarveliste võimalustega.»

«Taristu, transpordiprojektid, kindlasti rahvaalgatuse teema, kindlasti teemad, mis on seotud presidendi otsevalimistega - need on teemad, mida tuleb homme jätkata,» lisas Ratas.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitikud Mart ja Martin Helme on lubanud praeguste koalitsiooniläbirääkimiste luhtumise korral Eestis tänavarahutusi. Ratas taunib taolisi ähvardusi. «Me peame tagama igal juhul demokraatliku ja vaba ühiskonna. Selliseid ähvardusi, et keegi tuleb tänavale halbade mõtetega, see ei saa olla kuidagi kohane.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles