Evelin Ilves kandideerib Euroopa Parlamenti roheliste nimekirjas (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Marko Saarm / Sakala

ERRile teadaolevalt kandideerib Evelin Ilves eelseisvatel Euroopa Parlamendi valimistel erakonna Eestimaa Rohelised nimekirjas.

Ilves ega roheliste esindajad seda esmaspäeval ERRile ametlikult kinnitada ei soovinud. Ilves lubas oma otsuse avalikuks teha teisipäeval.

Evelin Ilvese poliitikasse siirdumisest on räägitud varemgi. Ka enne eelseisvaid riigikogu valimisi tunnistas ta ise, et kaalub kandideerimist, kuid loobus sellest. 25. veebruaril ütles Ilves ERRi uudisteportaalile, et on valmis europarlamenti kandideerima, kuid ei soovinud siis veel öelda, millise erakonna ridades.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 26. mail. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 6. aprill 2019. 

Tänane Postimees kirjutas Ilvese läbirääkimistest erakonnaga Eesti 200. Erakonna juht Kristina Kallas tunnistas, et kaks kuud tagasi Euroopa Parlamenti kandideerimise soovist teatanud Evelin Ilves pöördus Eesti 200 liikmete poole. 

«Nimekiri on koostamisel ja ma ei taha praegu rohkem rääkida, kes ja mis kohal on. Aga ma ei hakka salgama, et ta on tundnud huvi,» ütles Kallas. Evelin Ilves oli pühapäeval Postimehe kommentaaripalvele vastates napisõnaline, kuid tõdes, et pole kandideerimisplaani maha matnud. «Mul ei ole enne teisipäeva uudiseid ega kommentaare,» ütles ta. 

Erakond Eestimaa Rohelised sai 2014. aasta Euroopa Parlamendi valimisetel 986 valija toetuse ehk 0,3 protsenti kõigist häältest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles