Nii nad ütlesid: tants võimukatla ümber (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa mõnda aega kestnud võimukõnelusi, tuletas riigikogu valimised võitnud Reformierakonna juht Kaja Kallas meelde, et esimesena läheb võistlustulle hoopis tema. Samuti teeb ta kõik, et praeguse kolmikliidu sündi nurjata. Kes on mida selle kohta öelnud? Postimees võtab selle teema kokku lühikese animatsioonide seeriaga «Nii nad ütlesid».

Keskerakonna juhatusest välja astunud Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid teatas eile, et alustab kampaaniat, kus kutsub üles Mihhail Kõlvartit, Yana Toomi ja teisi Keskerakonna poliitikuid lõpetama koostööd EKREga. Sisuliselt tähendab see praegu kõne all oleva võimaliku Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa võimuliidu vastast kampaaniat. 

Üleeile kinnitas ka valimised võitnud Reformierakonna esimees Kaja Kallas, et partei otsib praegu liitlasi, kes riigikogus toimuval hääletusel ei toetaks loodavat Keskerakonna, EKRE ja Isamaa võimuliitu. 

«Küll aga on nendes erakondades, kes seal laua ümber on, väga palju inimesi, kes kahtlevad väga selle koalitsiooni õigsuses Eestile ehk siis need on inimesed, kes peavad lõpuks vajutama nuppu: kas siis hääletama meie positiivsema alternatiivi vastu või siis hääletama selle alternatiivi poolt.»

«Need ei ole ainult vene inimesed Keskerakonnas, vaid neid on ka teisi, kes erinevatel põhjustel ei ole üldse õnnelikud selle koalitsiooni sündimise üle,» selgitas Kallas. Konkreetseid nimesid Kallas ei nimetanud, kuid kinnitas, et nendega suheldakse pidevalt. 

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas kinnitas, et Keskerakond ei lõhene

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles