Eestile koidab uduse jutu koalitsioonilepe (76)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii EKRE juht Mart Helme (vasakul) kui Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder (paremal) ütlesid, et praegu on vara midagi sünnitusosakonna taasavamise kohta lubada.
Nii EKRE juht Mart Helme (vasakul) kui Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder (paremal) ütlesid, et praegu on vara midagi sünnitusosakonna taasavamise kohta lubada. Foto: Tairo Lutter

Koalitsiooniläbirääkimistelt tulevad «päike tõuseb idast»-stiilis kokkulepped viitavad ekspertide sõnul sellele, et üksteist umbusaldav kolmikliit võib sünni korral kaasa tuua Eesti viimaste aegade ühe üldsõnalisema koalitsioonileppe. Tööle asuv valitsus hakkaks otsuseid langetama pigem jooksvalt, osa põliseid vaidlusteemasid võidakse aga sootuks kalevi alla lükata.

Viiendat päeva Stenbocki majas kulgevatelt Keskerakonna, EKRE ja Isamaa koalitsiooniläbirääkimistelt pole avalikkuse jaoks seni kuigi palju sõelale jäänud.

Välis- ja julgeolekupoliitika plokist sai valija teisipäeval kinnituse, et Eesti jääb Euroopa Liitu ja NATOsse.

Päev hiljem saavutati maaelu plokis konsensus toetada mesilasperesid ja põllumehi, ent sedagi üldsõnaliselt. «Kokkuleppeid, kuidas nende eesmärkideni jõuda, ei saavutatud ja polegi vaja saavutada. Need otsused arutatakse läbi ja võetakse vastu siis, kui on seda vaja teha,» paljastas Postimehele EKRE delegatsiooni kuulunud värske parlamendiliige Merry Aart.

Kommentaarid (76)
Copy
Tagasi üles