Ain Lutsepp astus Vabaerakonnast välja (6)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Lutsepp.
Ain Lutsepp. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Teatriliidu esimees, parlamendisaadik Ain Lutsepp astus eile Vabaerakonnast välja. 

Äriregistri andmetel astus Lutsepp Vabaerakonda 15. oktoobril 2014 ning peatas liikmelisuse eilsel emakeelepäeval, 14. märtsil. 

Lutsepp kuulub riigikogus Eesti-Jaapani ja Eesti-Prantsusmaa parlamendirühma, samuti Eesti kaitsetööstuse, Rahvusooper Estonia sõprade, Eesti filmi «Meie oma Oscar» ning Haapsalu raudtee toetusrühma. 

Emakeelepäev on märgiline ka Lutsepa töös parlamendisaadikuna: nimelt oli tema üks emakeelepäeva riigipühaks nimetamise eelnõu algatajatest.

Lutsepa viimase aja tegemistest riigikogu liikmena sai suure avalikkuse tähelepanu katuserahade vastu hääletamisel mitte osalemine. Mäletatavasti oli just Vabaerakond sõdinud häälekalt nn katuserahade jagamise vastu. 

Lutsepp kandideeris 2015. aastal Vabaerakonna nimekirjas riigikokku ning osutus 4109 häälega valituks. 

Ametlikult on Lutsepp veel XIII riigikogu koosseisu liige. Vastavalt riigikogu liikme staatuse seadusele lõppevad parlamendisaadiku volitused riigikogu järgmiste valimiste tulemuste väljakuulutamise päevast. 

Lutsepp kandideeris ka nendel valimistel Tallinna Mustamäe ja Nõmme linnaosas, saades 427 häält. See, eelmiste valimistega võrreldes oluliselt madalam häältesaak teda riigikokku ei viinud. 

Vabaerakond sai 2019. aasta riigikogu valimistel kokku 6461 häält, mis on 1,2% kõigist hääletajatest. Pärast valimisi hakkas Vabaerakond ka riigikogu fraktsiooni ruumidest välja kolima. Vaata lähemalt galeriist:

Vabaerakond püssi põõsasse ei viska

Pärast riigikogu valimisi kogunenud Vabaerakonna juhatus tänas erakonnale truuks jäänud valijaid ning lubab tähelepanu all hoida Eesti elu-oli ka riigikogu välise erakonnana, jälgida tähelepanelikult, kuidas teostatakse võimu ja vajadusel sekkuda. 

«Täname kõiki oma valijaid ja kinnitame, et jätkame tegevust,» kinnitas Vabaerakonna esimees Kaul Nurm

Nurm möönis, et pärast valimisi on Eesti tipp-poliitikas näha, et suurtel erakondadel on peamiseks eesmärgiks võim. «Leiame, et võimu tuleb teostada kõikide kodanike hüvanguks, mitte üksnes silmas pidades oma valijate huve. Seda tuleb neile pidevalt meelde tuletada,» sõnas Nurm. 

Erakonna juhatus nentis, et erakond peab valimistulemuste valguses seadma uued sihid. «Vabaerakond vajab uuenduskuuri. Meil on sisukas programm terve Eesti heaks, mille teoks tegemisel peab töö jätkuma.»

Vabaerakonna Esinduskogu koguneb juba 30. märtsil, et teha valimistest ja selle tulemustest kokkuvõte ja panna paika tööplaanid tulevikuks. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles