Helme Deutsche Welle intervjuust: täna ma seda ei annaks (34)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Järva Teataja/Scanpix

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees, võimukonslutatsioonide läbirääkimiste laua taga olev Martin Helme rääkis Deutsche Welle poliitsaates, et inimestele ei meeldi Euroopa Liit ja võrdles viimast Nõukogude Liiduga, samal ajal kui mullu avaldatud Eurobaromeetri uuring näitab kasvavat toetust ELile.

Samas tunnistas Helme, et täna ta sellist intervjuud Deutsche Wellele ei annaks.

«Esiteks andsin ma selle intervjuu vahetult peale valimisi, kui me ei osalenud veel koalitsioonikõnelustel,» põhjendas Helme sotsiaalmeedias. 

«Teiseks väljendasin ma seal seisukohti, mis on Euroopas väga laia kõlapinnaga. Igas Euroopa riigi parlamendis on olemas partei või parteid, mis suhtuvad tõrjuvalt plaani Euroliitu föderaliseerida. Paljudes riikides on sellised erakonnad ka valitsuses, alates Taanist, jätkates Poola, Austriaga ja Itaaliaga, lõpetades isegi Saksamaaga.»

Helme sõnul on tähtis aga see, mida ta ütles ka eilsel kohtumisel suursaadikutele: «Tänaseks kokku lepitud välispoliitika osa meie koalitsioonikõnelustel ütleb, et meie toetame euroliidu puhul riikide liitu mitte liitriiki. See on täiesti mõistlik ja peavoolu seisukoht. Sündiv koalitsioon ei ole seadnud kahtluse alla meie kuulumist euroliitu või isegi mitte arutanud sealt lahkumist. Selleks puudub lihtsalt Eestis hetkel poliitiline tahe.»

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles