Reinsalu võimaliku kolmikliidu madalast toetusest: puud tuntakse viljast (9)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe tellitud Kantar Emori uuringust selgub, et valijad eelistavad kõike muud kui Keskerakonna, EKRE ja Isamaa liitu. 

Keskerakonna, EKRE ja Isamaa kolmikliitu toetab 24 protsenti küsitlusele vastanutest. 30 protsenti eelistaks hoopis Reformierakonna, SDE ja Isamaa koalitsiooni ning 29 protsenti Reformierakonna ja Keskerakonna liitu.

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas avaldas lootust, et Keskerakonna valijad hindavad võimalikku võimuliitu selle põhjal, kuidas Keskerakond seisab oma valija eest. «Mina olen lubanud, et seisame oma põhimõtet ja valijate ees,» sõnas Ratas.

«Kindlasti pole ma otsustanud moodustada koalitsiooni, kus Keskerakond oma põhimõtted hülgab,» lisas peaminister. 

Isamaa esindaja, justiitsminister Urmas Reinsalu märkis, et valijatel on kahtlemata selles keerulises olukorras ette kujutada, kuhu konsultatsioonid jõuavad. «Puud tuntakse viljast,» toonitas ta. 

Kõnelustest eemale jäänud sotsiaaldemokraatide esindaja, välisminister Sven Mikseri hinnangul on valijate ootused suurel määral seotud sellega, mida kandidaadid enne valimisi lubavad ja kas nad pärast valimisi suudavad neid täita. Mikser osutas tähelepanu Keskerakonna venekeelse valija peataolekule. «Siin ei saa toetuda mitte ainult küsitlustulemustele, vaid kindlasti valitute väljaütlemistele, kes ise väljendavad pettumust oma erakondade juhtides.»

Täispikka valitsuse pressikonverentsi kuula ja vaata siit: 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles