Nutt: põhimõtete hülgamisel koalitsiooni EKREga ei sünni (22)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Nutt
Mart Nutt Foto: Elmo Riig / Sakala

Erakonna Isamaa staažikas poliitik Mart Nutt usub, et Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa koalitsioon ei saa tekkida, kui see ei järgi Eesti seniseid välis- ja julgeolekupoliitilisi seisukohti ning demokraatia ja õigusriigi põhimõtteid, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Koalitsiooni tekkimiseks peavad kolm osapoolt leidma ühisosa ja see ei ole võimalik, kui eiratakse Eesti seniseid välis- ja julgeolepoliitikaalaseid positsioone või demokraatia põhimõtteid,» ütles Nutt.

Nuti sõnul oli veel valimispäeval suurima tõenäosusega Reformierakonna, Isamaa ja sotsiaaldemokraatide (SDE) koalitsioon, kuid muutunud asjaolud tõid päevakorda ka võimaluse EKRE kaasamiseks. Tema hinnangul on sellises arengus oma süü ka Reformierakonnal, mis algul andis märku huvist teha kolmikliit Isamaa ja SDEga, kuid hiljem esitas kutse hoopis Keskerakonnale.

Samuti ahendab koalitsioonide loomise võimalusi valimistulemus, mis välistab senise – Keskerakonna, sotside ja Isamaa – koalitsiooni jätkamise, lisas Nutt. «See on täna reaalne seis,» tõdes ta ERRile.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles