Galerii: Ratas, Helme ja Seeder jätkavad kõnelusi Stenbocki majas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa delegatsioonid kohtusid täna hommikul Stenbocki majas. 

Nagu eile lubati, plaanitakse lähipäevadel kohtuda kaks korda päevas: hommikul ja pärastlõunal. 

Seejärel kohtuvad delegatsiooni liikmed kell 14 riigikogus Keskerakonna, EKRE ja Isamaa esindajad Eestis resideeruvate suursaadikutega, et tutvustada eile vastu võetud ühisavaldust välis- ja julgeolekupoliitikas.

Keskerakonna juhatuse liige, asespiiker Enn Eesmaa rõhutas, et juhul, kui luuakse uus valitsuskoalitsioon Keskerakonna, EKRE ja Isamaa vahel, jätkub Eesti välispoliitiline joon ning tihe koostöö nii Euroopa Liidu, NATO kui ka ÜRO partneritega. «Eile oli kolmikliidu esimene konsultatsioon, kus arutati justnimelt välis- ja julgeolekupoliitikat, et kinnistada esmajärjekorras välispoliitilise järjepidevuse olulisus, sealhulgas ka meie rahvusvahelistele partneritele,» selgitas Eesmaa, kelle sõnul oli eilne konsultatsioon konstruktiivne ning sisulisi erimeelsusi erakondade vahel ei olnud.

Eesmaa sõnul on Eestis kahetsusväärselt täna ka neid poliitilisi jõude, kes on eelistanud välispartnerite silmis maalida võimalikku koalitsiooni negatiivses ja Eestile kahjulikus valguses, õõnestades seeläbi kahetsusväärselt meie välispoliitilist kuvandit. «Kohtume suursaadikutega, et eile vastu võetud põhimõtted ka isiklikult üle rõhutada ning vastata küsimustele, mis on diplomaatilisel korpusel tekkinud,» ütles Eesmaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles