Keskerakond avas EKRE-le ukse võimule (56)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder, Jüri Ratas ja Mart Helme on asunud sepistama koalitsiooni, mis jätaks valimiste võitja Reformierakonna opositsiooni.
Helir-Valdor Seeder, Jüri Ratas ja Mart Helme on asunud sepistama koalitsiooni, mis jätaks valimiste võitja Reformierakonna opositsiooni. Foto: Remo Tõnismäe

Keskerakonna ja kahe parempartei liidule hakkas asjaosaliste sõnul alus tekkima juba valimisööl.

Pärast nädalavahetuse vaikelu, kui mõned telefonivestlused välja arvata, algas eile tõeline erakondade koosolekuralli. Tähelepanuväärseim tulemus oli Keskerakonna juhatuse kutse Eesti Konservatiivsele Rahvaerakonnale (EKRE) ja erakonnale Isamaa alustada ise omavahel koalitsioonikõnelusi. Õhtul, samal ajal kui Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder kinnitas otseintervjuus kutse vastuvõtmisest, tuli pressiteade EKRE-lt, et ka nende juhatus on otsustanud Keskerakonna ja Isamaaga kõnelustesse astuda.

EKRE esimees Mart Helme jõudis ka kinnitada, et sellise koalitsiooni võimalust hakati kompama juba valimispäeva hilisõhtul. Sellega sai valimised võitnud Reformierakonnale kinnitust nende seni aina süvenenud veendumus, et selline koalitsioon oli kokku lepitud juba enne, kui Reformierakond jõudis hakata kõnelusteks ettepanekuid tegema.

Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles