Kaja Kallas Isamaa ja EKRE otsusest: see oli üsna ootuspärane (63)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles kommentaaris Postimehele, et EKRE ja Isamaa otsus alustada koalitsioonikõnelusi Keskerakonnaga oli talle ootuspärane.

Kuidas kommenteerite värsket uudist, et Isamaa ja EKRE on nõus alustama Keskerakonnaga läbirääkimisi?

See seab kogu selle keskerakondliku reedese otsuse (Keskerakonna juhatus lükkas Reformierakonna ettepaneku alustada koalitsiooniläbirääkimisi tagasi - toim.) õigesse valgusesse, mida me kogu aeg kahtlustasimegi. Et on vaja leida ettekääne meile äraütlemiseks, sest et teine kokkulepe või soov teha teine koalitsioon oli juba olemas.

Kas teeb meele mõruks?
Ei, see oli oodatav. See seab kogu selle juba esmaspäevase (päev pärast valimisi - toim.) käitumise kõikide teiste poolt õigesse valgusesse. Kui vaatate meie suunal tehtud kommentaare juba esmaspäeval, siis neid märke võis sealt lugeda. See oli üsna ootuspärane viimaseid märke vaadates, et see nii läheb.

Kui tõenäoliseks peate, et Keskerakond, EKRE ja Isamaa kokkuleppele jõuavad?
Ei oska hinnata. Kui vaadata nende varasemaid väljaütlemisi, programmilisi seisukohti, siis tundub see väga ebatõenäoline, aga kui vaadata seda, kui kiiresti oma sõnadest taganetakse pärast valimisi, siis tundub see muidugi päris tõenäoline, nii et raske öelda.

Milline on Reformierakonna edasine plaan?

Kutsume kokku juhatuse, et arutada olukorda ja eks siis vaatame. Tõenäoliselt homme.

SDE teatas, et nemad on valmis teiega läbirääkimisi pidama, mis sellest nüüd edasi saab?

Paraku parlamendi matemaatika on selline, et meie saame teha koalitsiooni kas Keskerakonnaga või Isamaa ja SDE koos. Me võime kaardistada SDEga koostöövalmidust, aga mulle tundub, et meil on selge, et koostöövalmidus meie vahel on olemas. Me arutame ka seda homme juhatuses.

Enne seda mingeid kohtumisi, kõnesid plaanis ei ole?

Ei ole.

Kommentaarid (63)
Copy
Tagasi üles