Fotod: Isamaa on valmis pidama läbirääkimisi Keskerakonna ja EKREga (12)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa laiendatud eestseisus otsustas nõustuda ettepanekuga alustada koalitsioonikõnelusi Keskerakonna ja EKREga.

Keskerakond on teinud ettepaneku alustada läbirääkimisi EKRE ja Isamaaga. Reformierakond soovib koalitsiooniläbirääkimisi pidada SDE ja Isamaaga.

Pärast koosolekut teavitas eestseisuse otsusest erakonna esimees Helir-Valdor Seeder. Isamaa eestseisus otsustas Seederi sõnul, et võtab vastu Keskerakonna kutse võimukõnelusteks Keskerakonna ja EKREga.

Isamaa nõustub ettepanekuga alustada koalitsioonikõnelusi Keskerakonna ja EKREga

Seederi sõnul sai otsustamisel määravaks asjaolu, et Keskerakond ei ole tõmmanud maha punaseid jooni ning see annab võimaluse konstruktiivseteks läbirääkimisteks.

Seederi sõnul on siiski tegemist ainult mandaadiga kõneluste alustamiseks: «Isamaa lähtub kõnelustel väärtuspõhisest poliitikast ja riigi huvidest. Kõige lihtsam on oma poliitikat teostada valitsuses olles, kuid Isamaa läheb ainult sellisesse valitsusesse, mis peab silmas Eesti pikaajalist huvi ning aitab ellu viia meie programmilisi seisukohti.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles