Mart Helme: juba kutsusin kokku erakorralise juhatuse koosoleku

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Sander Ilvest

Mart Helme kuulis kohe pärast Keskerakonna koosolekut, et soovitakse erakonda kutsuda koalitsioonikõnelustele. Helme ütles, et nad juhatusega täna arutavad, kas võtavad ettepaneku vastu. 

Mart Helme ütles Postimehele, et pärast Keskerakonna koosolekut helistas talle Jüri Ratas. «Ja nüüd on seis selline, et ma juba kutsusin kokku erakorralise juhatuse koosoleku ja me võtame selle ettepaneku arutlusele.» 

«Punaseid jooni ei ole Ratas kusagile maha joonistanud, erinevalt Reformierakonnast. Punastest joontest ei saa enne rääkida, kui me oleme otsustanud, kas me võtame ettepaneku vastu,»  Sõnas Helme. Ta toonitas, et EKREl hakkab kõik loogilist jada pidi käima. 

«Meil on juhatuses 15 liiget ja kõikide liikmete arvamused tuleb selgeks teha. Asi tuleb läbi arutada. See ei ole nii, et Mart Helme ütleb nii: «nüüd on stardipauk ja jookseme.»  Nii nagu me Keskerakonna puhul nägime, siis väga pikalt kestsid koosolekud ja arutelud ning lõpuks seisukohale ei jõutud,» ütles Helme. 

«Ajakirjandus on teinud müüdi, nagu ma oleksin autoritaarne juht. Ma olen autoriteetne juht. Nii ei käi asjad nagu Helmed ütlevad. Meil on väga palju inimesi ning nende arvamustega tuleb arvestada, muidu jookseb erakond laiali,» ütles Helme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles