Yana Toom: minu suhtumine EKREsse ei ole muutunud (14)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom.
Yana Toom. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Yana Toom oli vastu Keskerakonna koalitsioonikõneluste alustamises EKREga, kuna tema arvates ei ole EKRE tolerantne vähemuste suhtes. 

«Minu hääl läks vastu,» ütles Yana Toom Postimehele. «Minu suhtumine EKREsse ei ole muutunud. Ma olen see, kes ma olin eile.»

Yana Toom sõnas Postimehele, et ta pole veel jõudnud sellele mõelda, kas ta hakkab osalema Isamaa ja EKRE konsultatsioonidel. «Kui ma panen oma emotsioonid kõrvale, siis õige poliitik peab lähtuma sellest, millise koalitsioonilepinguga ta saaks kõige rohkem head oma valijatele teha,» lausus Toom. Tal on väga raske kujutada ette, et EKRE jätaks vene koolid rahule ja suhtuks leebemalt kodakondsuspoliitikasse. Toom ütles, et Reformierakonnaga ei oleks need samad küsimused lihtsad arutelu punktid, ent Reformierakond on liberaalsema vaatega ning see eeldab teatud tolerantsust vähemuste suhtes. «Tolerantsusest EKRE suhtes on väga raske rääkida,» sõnas Toom.

«See supp on liiga kuum ja me tund tagasi lõpetasime koosoleku. Mul võtab aega, kuni sisemise tasakaalu tagasi saan,» ütles Yana Toom.  

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles