Koalitsioonivariandid kahanesid kahele (60)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laud on jälle tühi ja kõik algab otsast. Reformierakonna fraktsiooni nõupidamisruum pärast eilset juhatuse koosolekut. 
Laud on jälle tühi ja kõik algab otsast. Reformierakonna fraktsiooni nõupidamisruum pärast eilset juhatuse koosolekut. Foto: Sander Ilvest

 Erakond Isamaa on nüüd positsioonis, kus saab peaaegu kõike, mida soovib.

Eile hommikul tegi Keskerakonna juhatus koos uute riigikogu fraktsiooni liikmetega kolme ja poole tunnise arutelu järel otsuse, et Reformierakonna ettepanek koalitsioonikõneluste alustamiseks lükatakse tagasi.

Viis ajakirjanike ette rivistunud Keskerakonna juhatuse liiget kordasid kui ühest suust sõnumit, et seisavad oma valijate eest ning ei saa minna koalitsiooni, kus Reformierakond tõstab tulumaksuvaba miinimumi 500 euro peale ka kõrgemapalgalistel.

Juba mitu päeva varem olid mõlema erakonna juhid jäänud selles küsimuses oma ruudu sisse – Reformierakonna juht Kaja Kallas ütles, et sellest põhilubadusest Reformierakond ei tagane, Keskerakonna juht Jüri Ratas vastas, et sellist maksumuudatust koos nendega teha ei saa. Mõlemad erakonnad leiavad, et teine on esitanud oma sõnadega tingimusi, millest taganeda ei kavatseta.

Kommentaarid (60)
Copy
Tagasi üles