Jürgen Ligi: ei olnud mingisuguseid eeltingimusi läbirääkimisteks (14)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakondlane ja endine rahandusminister Jürgen Ligi.
Reformierakondlane ja endine rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Elmo Riig

Jürgen Ligile ei olnud see üllatus, et Keskerakond ei soovi alustada läbirääkimisi, ent ta ütles «Ringvaate» stuudios, et Jüri Ratase avalduses on häma sees.

«Esiteks ei olnud mingisuguseid eeltingimusi läbirääkimisteks vaid olid põhiseisukohad, mille üle vaidlema hakata,» ütles Jürgen Ligi «Ringvaate» stuudios. Ta ütles, et Jüri Ratas töötles Keskerakonna juhatust kolm tundi, et erakond ei sooviks koalitsioonikõnelusi isegi pidada.

Jürgen Ligi ei mõista motiive, mis tõukas sellise valikuni, kuna Keskerakonna vene valijate survet teades, siis nad eeldasid, et see välistab Keskerakonna ja EKRE koostööd.  

Ta leiab, et ka Isamaaga peab Reformierakond ettevaatlik olema, sest Isamaal pole sellel nädalal olnud juhatuse koosolekut. «Nad on hakanud natukene palju praalima, kuidas Reformierakond on oma trumbid maha mänginud,» kommenteerides sellel nädalal ilmunud Isamaa juhatuse avaldusi. «Üheks trumbiks on see, et meil on parlamendis 34 kohta, Isamaal 12,» tõi Ligi näiteks.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa kehvemapoolsed omavahelised suhted ning SDEs liikunud jutud esimehe vahetusest ei andunud Reformierakonnale enesekindlust eelpool mainitud koalitsioonikõnelustele esimesena kutsuda.

Jürgen Ligi ütles, et sotsid tulevad kindlasti läbirääkimistele, kuid Isamaa suunas oli ta kahtlev. «Isamaaga ei õnnestu saada isegi kontakti. See on üks valimiskultuuri erinevus. Aga üllatav on ka see, et üks potentsiaalne partner, kes teab, et pakkumine võib iga hetk tulla, lihtsalt ei võta toru. See on iseenesest asi, millega peab harjuma. Me ei saa teha ennatlikke järeldusi sellest,» kommenteeris Jürgen Ligi Isamaa valmidust läbirääkimisteks.

«Me ei tee nii, et teeme mitu pakkumist korraga. Üks lükati tagasi ja nüüd esitasime uue,» sõnas Jürgen Ligi.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles