Ratas: koalitsioonipartnerite vahetamine on kahandanud usaldust Reformierakonna suhtes (20)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas.
Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonnalt koalitsioonikõneluste ettepaneku saanud Keskerakonna esimehe Jüri Ratase arvates on koalitsioonipartnerite vahetamine oravapartei suhtes usaldust tugevasti vähendanud.

Seekordses «Esimeses stuudios» küsis saatejuht Anna Pihl Jüri Rataselt muu hulgas, miks keskerakondlased ei usu, et Kaja Kallas on oma ettepanekutes siiras.

Ratase sõnul on viimased paarkümmend aastat näidanud, et Reformierakond vahetab alati valitsuses olles oma partnereid. «Ja see tõesti ei ole ühelegi erakonnale, ma arvan, seda usaldust juurde andnud. Vastupidi – on võtnud,» rõhutas Keskerakonna esimees.

Saatekülaline tuletas meelde, kuidas Reformierakond andis Kaja Kallase juhtimisel kõigepealt signaali, et minnakse läbi rääkima Isamaa ja sotsidega. Valimistele järgnenud päeval aga tegi Kallas teatavaks, et kõneletakse ka Keskerakonnaga.

«Loomulikult see tekitab kohe sellist küsimust: tegelikult kellega siis soovitakse seda koalitsiooni teha?» tõstatas Ratas küsimuse.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles