Mihhail Kõlvarti 17 000 häält ületab Kaja Kallase 20 000 häält (15)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia

Riigikogu valimiste häältemagnetid selgusid juba valimisõhtu hilistel tundidel. Kaja Kallase enam kui 20 000 häält tundub seljavõiduna Mihhail Kõlvarti 17 000 hääle üle. Aga tegelikult oli Kõlvarti tulemus hoopiski kõvem.

Kui vaadata kandidaaditi igas ringkonnas antud kõigi häälte osakaalu, siis Tallinna volikogu esimees keskerakondlane Mihhail Kõlvart korjas oma ringkonnas Tallinna Kesklinn, Lasnamäe ja Pirita ligi neljandiku hääli. Selles ringkonnas anti kehtivaid hääli 69 964 ja Kõlvartile anti neist 17 150, mis teeb saadud häälte osakaaluks 24,5 protsenti.

Keskerakondlase Yana Toomi, EKRE juhi Mart Helme ja Reformi juhi Kaja Kallase kogutud häälte osakaal oli napilt enam kui 22 protsenti.

Kogutud häälte osakaalu arvestades tõuseb esile Keskerakonna juhi Jüri Ratase kehv tulemus – ta kogus vaid 10,7 protsenti ringkonna häältest ja oli selles arvestuses seitsmeteistkümnes edestades napilt reformierakondlast Taavi Rõivast. Peaministri ringkonnas Harju- ja Raplamaal anti 90 739 häält, Ratas sai neist 9702. Samas ringkonnas korjas Kaja Kallas 20 072.

 
Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles