Kaju: Keskerakond peab nüüd tegema strateegilise otsuse (12)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakri 23a, Tallinn. 4.01.2019
Andreas Kaju, otsesaates Otse Postimehest. Saatejuht Ainar Ruussaar. 

Broadcast from Postimees. Andreas Kaju, Interviewed by Ainar Ruussaar.
Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia
Maakri 23a, Tallinn. 4.01.2019 Andreas Kaju, otsesaates Otse Postimehest. Saatejuht Ainar Ruussaar. Broadcast from Postimees. Andreas Kaju, Interviewed by Ainar Ruussaar. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia Foto: MADIS SINIVEE / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Suhtekorraldaja Andreas Kaju hinnangul seisab Keskerakonnal nüüd ees olulise otsuse langetamine: see otsus sünnib perspektiiviga, mis võimaldaks võita järgmised, 2023. aasta riigikogu valimised.

Kaju hinnangul on Keskerakonnal praegu kõige olulisem analüüsida, mis nendega valimistel juhtus – ja missugune strateegia annab neile võimaluse järgmistel valimistel pretendeerida valimisvõidule. Siit omakorda tulenevad otsused koalitsioonivariantide ja poliitika sisu asjus: missugust poliitikat nad peavad ajama, et olla järgmistel valimistel olla konkurentsivõimeline.

«Neil ilmselt ei ole täna vastust,» tähendas Kaju. »Analüüsimiseks on vaja kindlasti aega. Ja on igati loomulik, et selle peale mõtlevad.» Ta lisas, et Reformierakonnaga tehtav valitsus annab lihtsamini võimaluse pälvida alguses ühiskonna eliidi toetus. Kindlasti riskantsem on aga Kaju sõnul koalitsiooni tegemine EKRE ja Isamaaga, kahe rahvusliku ja väga konservatiivse erakonnaga.

Andreas Kaju ettevõtte Meta Advisory partner Ott Lumi nõustas ja toetas selja taha jäänud valimistel erakonda Eesti 200, mis jäi riigikogu ukse taha.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles