Seeder valmistub läbi rääkima Helme ja Ratasega (8)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder "Otse Postimehest" stuudios
Helir-Valdor Seeder "Otse Postimehest" stuudios Foto: Sander Ilvest

Isamaa juht Helir-Valdor Seeder ei alusta küll kohe alternatiivse võimuliidu loomise kõnelusi Keskerakonna, Isamaa ja EKRE koalitsiooni loomiseks, kuid on valmis operatiivselt läbi rääkima nii Mart Helmega kui ka Jüri Ratasega.

Täna hommikul saates «Otse Postimehest» väljendas Seeder pahameelt, et valimised võitnud Reformierakonna juht Kaja Kallas peab sisuliselt kahtesid läbirääkimisi korraga: nii Keskerakonnaga kui ka Isamaa ja sotsiaaldemokraatidega. Päeval sündis Reformierakonna otsus teha ettepanek kutsuda läbirääkimiste laua taha Keskerakond. Jüri Ratas, Keskerakonna esimees, on reageerinud ettevaatlikult. Ta on teatanud, et kohtub täna õhtul Kaja Kallasega, et seda ettepanekut arutada. See ei kõla nagu vaimustus võimuliitu pääsemise pärast, aga varem on Ratas väljendanud, et teeb kõik selleks, et tema juhitav erakond kuuluks võimukoalitsiooni. Esimene huvi kohe pärast valimistulemuste selgumist Reformiga valitsusse minna oli aga leige, nagu sõnastas valimistejärgsel hommikul Ratase büroo juht, keskerakondlane Tanel Kiik.

Seeder ütles vastselt, et kohe praegu ta Keskerakonna, Isamaa ja EKRE koalitsiooni loomise nimel kõnesid võtma ei hakka, küll aga on ta nii või teisiti nii EKRE juhi Mart Helme ja ka Jüri Ratasega kontaktis olnud ning kavatseb olla edaspidigi. Seeder rõhutas, et Isamaa ei välista koostööd mitte ühegi erakonnaga.

Esialgu plaanib Seeder aga ära oodata, mida Keskerakond Reformierakonna ettepanekule vastab, ja alles siis astub järgmised sammud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles