Yana Toom: peame lähtuma sellest, millises koalitsioonis saame täita oma valimislubadusi (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Pilt videost

Reformierakonna ja Keskerakonna võimuliidu tekkimisel on põhiküsimus, kui palju saab Keskerakond oma valijate huvide eest seista, toonitas Keskerakonna juhatuse liige, Euroopa Parlamendi saadik ja värskelt riigikokku valitud Yana Toom.

«Me teame, et ettepanek tuli, aga muidugi me peame lähtuma sellest, millises rollis, millises koalitsioonis me saame täita suuremas osas oma valimisplatvormi lubadusi. See on peamine antud kontekstis,» kommenteeris Toom Reformierakonna esimehe Kaja Kallase tänast ettepanekut teha Keskerakonnale ettepanek koalitsiooniläbirääkimisteks. 

«Mina oma agendaga ikka tunnetasin väga selgelt, et kõik asjad, mille eest mina seisan, on punaseks jooneks Reformierakonnale,» märkis Toom. Konkreetseid näiteid Toom välja tooma ei hakanud, põhjendades seda võimaliku karuteene tegemisega läbirääkijatele. 

«Kompormisse tuleb teha, aga neid tuleb teha kõigi. See ei ole mõeldav, et Suur Peeter ütleb, et teeme nii, nii ja nii. See ei ole mõeldav ning see ongi see, mis nõuab, et iga partner astub sammu või paar sammu tagasi.»

«Ausalt öeldes ega suurt usaldust Reformierakonna vastu ju ka ei ole. Kui me vaatame nende endist käitumismustrit. Nii et elu näitab,» kommenteeris Toom.

Siiski on tänane areng eurosaadiku sõnul pigem positiivne. «Sest see on tegelikult igal juhul hea – millega see ka ei lõppeks –, kui nii lühikese ajaga peale valimisi ikka inimesed üritavad ületada neid konfliktseid asju, mis paratamatult kampaania ajal tekivad. Kampaania ajal usinasti põletame sildu ja nende üles ehitamine võtab aega. See on hea märk, et see toimub nii ruttu,» märkis Toom.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles