Eesti 200 osaleb Euroopa Parlamendi valimistel (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Alamäe ja Kristina Kallas erakonnast Eesti 200.
Priit Alamäe ja Kristina Kallas erakonnast Eesti 200. Foto: Konstantin Sednev

Eesti 200 juhatus kinnitas täna, et osaleb Euroopa Parlamendi valimistel ning alustab valmistumist järgmisteks 2021. aasta kohalikeks valimisteks. 

Erakonna esimehe Kristina Kallase sõnul on Eesti 200 tugeva Euroopa usku ning tahetakse tugevat Euroopat tugeva majandusega. «Euroopa Liit seisab juba praegu suurte väljakutsete ees, väline surve on suur ja sisemised pinged kasvavad, järgmised viis aastat ei tule kergemad. Euroopa ees seisab ka majanduse jahtumine ja Eesti tugeva majanduse aluseks on Euroopa tugev majandus,» selgitas Kallas. 

Eesti 200 ridades kandideeris neil parlamendivalimistel mitu välispoliitika taustaga asjatundjat ning erakond ei välista, et lisaks nendele tugevdab europarlamendi valimiste nimekirja ka mõni Eestis laiemalt tuntud kandidaat väljaspoolt erakonda. Konkreetseid kandidaate arutab Eesti 200 juhatus järgmisel nädalal. 

«Eesti 200 on valmis kaasama kõiki neid inimesi, kes soovivad kaasa aidata Eestile pika plaani tegemisele. Need mitmed teemad ei kao päevakorrast niipea. Oleme pannud kokku üle Eesti võrgustiku inimestest, kes ootavad uutmoodi poliitikat Eesti pikaajaliste probleemide lahendamiseks ja me ei saa neid alt vedada,» sõnas Kristina Kallas. «Võtame fookusesse üle riigi tugeva organisatsiooni üles ehitamise.»

Euroopa Parlamendi valimiste kandidaatide registreerimine algab 27. märtsil ning lõppeb 6. aprillil 2019.

Esmakordselt riigikogu valimistel kandideerinud Eesti 200 kogus pühapäeval 24 447 ehk 4,4 protsenti häältest. Jäädes tulemusega alla valimiskünnise ning riigikogust välja, on tegu tulemusega, mis tagab erakonnale 100 000 eurot riiklikku toetust aastas. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles