Valimistel ühe hääle saanud mees: kandideerisin vales ringkonnas (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kuura.
Ando Kuura. Foto: Erakogu

Riigikogu valimistel sai väikseima häältesaagi Ida-Virumaal kandideerinud Vabaerakonna kandidaat Ando Kuura, kelle poolt hääletas üks inimene. Kuura ise peab ebaedu põhjuseks seda, et ta kandideeris vales ringkonnas ja kohalik vene valija eelistab ikkagi omasid.

Kuura rääkis Postimehele et elab ise tegelikult Tartumaal ja esialgu oligi tal plaanis kandideerida Tartumaal, kuid viimasel hetkel tehti Vabaerakonnas vangerdus.

«Ida-Virumaal pidi kandideerima Märt Meesak, kuid ta leidis, et ei ole selles piirkonnas piisavalt tuntud ja ta kandideeriks pigem oma kodupiirkonnas. Nii see vangerdus tehtud sai,» ütles Kuura.

Kuura ei saanud valimistel iseenda poolt hääletada, kuna ta on Tartumaa elanik. Ise ta oletas, et võis saada toetushääle Iisakult, kus ta enne valimisi inimestega kohtumas käis ja oma seisukohti tutvustas. Valimisteenistuse kodulehe andmetest selgus, et toetushääl tuli hoopis Sillamäelt.

Kodumasinate parandusega tegelev Kuura tegi vähesel määral tegi ta kampaaniat ka Narvas, kus ta jagas oma koostööpartneritele pastakaid ja muud valimisreklaami.

«Olin eelmisel nädalal kohal ka Kohtla-Järvel, kus oli miiting eestikeelse kooli toetuseks. Rääkisin ka seal inimestega ja tutvustasin oma seisukohti,» ütles Kuura.

Mees usub, et oma kodupiirkonnas kandideerides oleks ta 20 häält ikka saanud. «Mitte et see suures plaanis midagi muutnud oleks,» lisas ta.

Märt Meesak, kellega Kuura kohad vahetas, kogus Tartu- ja Jõgevamaa valimisringkonnas 76 toetushäält.

Ise andis Kuura oma hääle Tartu- ja Jõgevamaa valimisnimekirjas ning valis Vabaerakonna kandidaati. 2015. aasta valimistel riigikogus kaheksa mandaati saanud Vabaerakond jäi seekord parlamendist välja. Kuura sõnul kavatseb ta erakonda edasi jääda. «Eks me tegutseme tasapisi edasi, ega me sellepärast veel püssi põõsasse ei viska,» ütles Kuura.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles