Galerii: Isamaalased alustasid Reformierakonnaga riigikogus läbirääkimisi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul teatas Reformierakonna juht Kaja Kallas, et juba täna alustatakse Sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Keskerakonnaga võimaliku ühisosa leidmise kõnelusi. Esimesena kohtub Reformierakonna koalitsioonimeeskond Isamaaga. 

Kõnelustel esindasid Isamaad erakonna esimees Helir-Valdor Seeder ja Priit Sibul. Konsultatsioone peeti fraktsiooni esimehe Jürgen Ligi ruumis.

Kallas ühisosast Isamaaga: ühtne eestikeelne haridussüsteem

Isamaa erakonnast Helir-Valdor Seederi ja Priit Sibulaga kohtunud Reformierakonna juht Kaja Kallas kordas, et esialgu otsitakse kõigi võimalike koalitsioonipartneritega ühisosasid ja alles seejärel saab võimuliidu moodustamisest rääkida.

«Me täna kompasime ühisosasid. Kindlasti ma tooksin välja ühtse eestikeelse haridussüsteemi, mis on meil üsna ühtne mõte ja neid ideid on veel, kus meil on ühisosa. Aga eks me praegu kaardistame ühisosi ka teistega ja vaatame, kuidas edasi,» rääkis Kallas Postimehele antud videointervjuus.

 Seeder: konkreetsete läbirääkimisteni me ei jõudnud

«Läbirääkimisteks on seda palju nimetada, see oli põgus konsultatsioon,» kommenteeris Isamaa juht Helir-Valdor Seeder äsja lõppenud kohtumist Reformierakonnaga. «Mingite konkreetsete läbirääkimisteni me ei jõudnud,» lisas Seeder.

Rääkides Isamaa ja Reformierakonna ühistest teemadest, tõi Seeder välja eelarve- ja maksupoliitika, majanduse arenduse, mis puudutab teadusarendustegevusse panustamist, riigiettevõtete erastamise, eestikeelsele haridussüsteemile ülemineku, ning riigireformi, bürokraatia vähendamise.

Suurimad erimeelsused on aga samuti teada teada: kodakondsuspoliitika (Reformierakond on valmis topeltkodakondsuseks, Isamaa mitte), kooseluseaduse rakendamisseaduse vastuvõtmine (Reformierakond on valmis, Isamaa mitte) ning teise samba vabatahtlikuks tegemine (Isamaa valmis, Reformierakond mitte).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles