Anti Poolamets: "EKRE valimistulemuses ei ole midagi juhuslikku"

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Poolamets.
Anti Poolamets. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esinumber Lääne-Virumaal Anti Poolamets nimetas tubli valimistulemuse põhjusena tugevat sidet oma valijaskonnaga.

Mille taga peitub EKRE valimisedu?

Meil on tekkinud kindel valijaskond, keda ei saa enam sugugi protestivalijateks nimetada. Kindlasti on üheks meie eeliseks see, et meil on väga tugev side oma valijaskonnaga, mis on ülioluline. EKRE valimistulemuses ei ole midagi juhuslikku, see on pikaajalise valijatega suhtlemise tulemus.

Mis saab edasi? Suure tõenäosusega jääte riigikogus opositsiooni.

Suusõnalised väljendused teiste parteide liidrite poolt enne valimisi ja ka pühapäeva õhtul on küll olnud sellised, et EKRE valitsusse ei sobi. Põhjused on aga kummalised ja otsitud. Ennekõike peame ju kaitsma oma rahvuse huve, mitte pagulasi või samasoolisi. Vanad kartellierakonnad on vaatamata välisele erinevusele tegelikult kõiges täielikul üksmeelel.

Millises riigikogu komisjonis eelistaksite tööle asuda?

Olen aastaid sisekaitseakadeemias tööd teinud ja seetõttu on sisejulgeoleku teema kõige südamelähedasem. Ka Euroopa Liidu asjades oleks põnev kaasa rääkida. Aga juriidilised küsimused tulevad esile igas komisjonis, nii et eks see ole hiljem näha, kus ma kõige paremat rakendust leian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles