Plagiaadikahtlusega Rainer Vakra riigikogusse ei pääsenud (7)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Sotsiaaldemokraat Rainer Vakra, kellel lasub ülikooli lõputööga seoses plagiaadikahtlus, seekord riigikogusse ei pääsenud.

Esialgsetel andmetel kogus Tallinnas Mustamäel ja Nõmmel kandideerinud Vakra 1439 häält, millest jäi parlamenti pääsemiseks väheks.

Teadaolevalt kasutas Vakra 17 aasta taguses lõputöös viitamata Säästva Eesti Instituudi kolme raportit, millest üks oli sel ajal avaldamata.

26. veebruaril otsustas Tallinna Ülikooli seitsmeliikmeline akadeemiline komisjon, et Vakra 2002. aastal Tallinna Pedagoogikaülikoolis kaitstud lõputöös «Pakendijäätmete kogumis- ja taaskasutussüsteemi ettevalmistamine Tartus» on piisavalt viideteta kattuvusi, et alustada haldusmenetlust, mis võib lõppeda tema töö kuulutamisega plagiaadiks.

Bakalaureusetöö tunnistamine plagiaadiks võib jätta Vakra üldse kõrghariduseta, kuna plagiaadi tõestamisel satub ohtu ka tema hiljem omandatud magistrikraad. 

Ülikooli akadeemilisel komisjonil kulub Vakra lõputöö hindamiseks hinnanguliselt kaks kuud.

Vakra oli riigikogu liige alates 2011. aastast.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles