PPA valimiseksperdi sõnul jäävad täna sotsiaalmeedias ringlevad valimisreklaamid «halli alasse»

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Unsplash

Kuigi valimispäeval on valimisagitatsioon keelatud, ringleb sotsiaalmeedias tänagi reklaame. PPA valimiseksperdi Siiri Parsi sõnul jääb valimisreklaam sotsiaalmeedias n-ö halli alasse.

Postimehe andmetel on Facebookis täna näha massiliselt valimisreklaame, selle üle kaebavad lugejad ning samuti näitab seda Postimehe Facebooki reklaamivalvur

«Sotsiaalmeedia annab reklaamide edastamisel tõepoolest võimalusi, mis jäävad n-ö halli alasse,» nentis PPA valimiste ekspert Siiri Pars. «Pärast valimisi politsei kindlasti analüüsib veel täiendavalt, kas ja kuidas oleks sotsiaalmeedia osas võimalik reegleid konkreetsemaks muuta.»

Lisaks pöördus täna toimetuse poole lugeja, kes kuulis täna Ring FMi saadet «Räägime asjast», kus Mart ja Martin Helme rääkisid, mitu häält EKRE riigikogus saab ja kutsusid kõiki üles valima minema.

Parsi sõnul sai ka politsei sarnase kaebuse. «Saates osalejad olid tavapäraselt selles saates käijad, räägiti EKRE korraldatud rongkäigust ja muudest teemadest, kuid ei tehtud aktiivset valimisagitatsiooni, mis on täna keelatud,» rääkis ta. «Saate lõpus oli üleskutse osaleda valimistel, kuid ei esitatud üleskutset valida EKRE või mõne selle kandidaadi poolt.»

Lisaks rääkis Pars, et politseile on täna laekunud pöördumisi, kus väideti, et filmi vahele näidatakse endiselt poliitikute reklaame. «Asjaolude uurimisel selgus, et inimene vaatas eile salvestatud filmi täna,» ütles Pars.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles