YLE riigikogu valimistest: kas vanad vihavaenlased matavad sõjakirve maha ja moodustavad valitsuse?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised Tallinnas. Valimisjaoskond Nõmme kultuurikeskuses.
Riigikogu valimised Tallinnas. Valimisjaoskond Nõmme kultuurikeskuses. Foto: Mihkel Maripuu

Täna toimuvatele riigikogu valimistele pöörab suurt tähelepanu ka Soome rahvusringhääling YLE. Selle portaalis märgitakse, et parempopulistid on tegemas head valimistulemust, ent teised erakonnad on nendega valitsuse moodustamise võimalust seni tõrjunud.

Ajakirjanik Anniina Wallius viitab artiklis viimaste nädalate uuringutele, milles Reformierakonna toetus on jäänud 24 ja 30,5 protsendi ning Keskerakonna oma 21,5 ja 28 protsendi vahemikku. Samuti märgitakse artiklis, et parempopulistlik EKRE võib saada koguni viiendiku häältest ehk paarkümmend kohta riigikogus.

Samas avaldatakse arvamust, EKRE ei ole võimule saamisest tõsiselt huvitatud, sest rahvuskonservatiivide programm kubiseb kallitest lubadustest, millele on raske rahalist katet leida.

Kui EKRE jäetakse mängust välja, võib langeda Reformierakonda ja Keskerakonda eraldav müür ning need erakonnad saavad moodustada valitsuse, märgib Wallius.

YLE erisaade algab kell 20.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles