Oravad tegid teledebati ajal Ratasele telefoniterrorit (47)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministri kõnelogi
Peaministri kõnelogi Foto: Peaministri büroo

Peaminister Jüri Ratas sai eilse ETV peaministrikandidaatide debati ajal paarkümmend vastamata kõnet, peaministri büroo väitel oli tegu reformierakondlaste katsega Ratase teleesinemist trollida.

«Peaministrikandidaatide otsedebatt toimus ETVs kella 21.35-23.05. «Saate järel majast väljudes võttis peaminister grimmitoast oma mantli, mille taskus olnud telefonile oli tehtud ajavahemikus kella 22.35-22.57 kokku 14 vastamata kõnet. Sellisel juhul on muidugi esimeseks reaktsiooniks mure, et kas riigis on juhtunud midagi tõsist ja kas lähedastel on kõik korras. Nii suur vastamata kõnede arv pole niivõrd hilisel tunnil kindlasti tavaline,» rääkis Kiik.

«Tõde on aga ootamatu – tegemist oli Reformierakonna korraldatud trollimisega. Kaheksast helistajast vähemalt seitse kuuluvad Reformierakonda ning kolm neist kandideerib tänavu ka Riigikogusse,» lisas ta.

Reformierakonna noortekogu peasekretär Kristo Enn Vaga, kes oli üks helistajatest, ütles Postimehele, et tema arvates kasutas Ratas debati ajal ebaausat võtet, saades sealt jooksvalt infot. «Ma nägin, kuidas Ratas kasutas saate ajal kogu aeg oma telefoni ja leidsin, et see pole aus. Ja siis me helistasime talle, sest kõik kandidaadid peavad olema võrdselt koheldud. Ratas aga sai ilmselt telefonist infot. Ta on seda teinud ka varem infotunnis,» rääkis Vaga. Ta lisas, et mingit koordineeritud tegevust ei olnud, lihtsalt vaadati koos debatti ja helistati.

Helistajatest kandideerivad riigikokku veel Anti Haugas ja Sten Laansoo. Teised helistajad olid Kiige andmetel Reformierakonna liige, erakonna IT-nõunik Mati Leet ning reformierakondlased Katarina Elisabeth Saage, Sander Andla ja Rain Hansen. Ühe numbri omanikku ei suudetud tuvastada.

Kommentaarid (47)
Copy
Tagasi üles