Michal ja Toom: kui valimistulemus sunnib meid koostööd tegema, on see paratamatus, mitte tõmme (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised.
Riigikogu valimised. Foto: Eero Vabamägi

Yana Toom (Keskerakond) ja Kristen Michal (Reformierakond) tunnistasid, et kui parteid peaksid olema sunnitud pärast valimisi koostööd tegema, siis see oleks pigem paratamatus, mitte tõmme.

ETV «Esimese stuudio» juht Anna Pihl küsis saates Toomilt ja Michalilt, mida nad arvavad analüütikute hinnangust, et kõige mugavam koalitsioon oleks kahe suure partei - Keskerakonna ja Reformierakonna - koalitsioon.

«Kui me hakkame praegu siin koalitsioonilepingut sõlmima, siis see tähendab, et me teeme kaks päeva enne valimisi oma platvormidele tugevat allahindlust,» ütles Toom.

«Keskerakonna esimene eelistus on tõenäoliselt meieta ja meie esineme eelistus on kindlasti nendeta,» kommenteeris Michal. «Kui valimistulemus sunnib meid kuidagi koostööd tegema, siis see on paratamatus, mitte tõmme. Ma loodan, et Yana vabandab, aga liigset tõmmet platvormide vahel ei ole.»

«Vastab tõele,» vastas Toom.
 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles