Elurikkuse erakond korraldab oma debati ETV maja ees (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elurikkuse Erakonna valimisnimekirjad.
Elurikkuse Erakonna valimisnimekirjad. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Rahvusringhääling ei kutsunud valimisdebatile osalema Elurikkuse erakonda, kuna neil ei ole esitatud täisnimekirja, mille peale erakond läheb ringhäälingu maja ette ja korraldab oma debati. 

«Elurikkuse erakond protesteerib jätkuvalt ebavõrdse kohtlemise eest ERR-i poolt, kelle poliitikutest kubisev nõukogu otsustas ETV kanalil toimuvatesse debattidesse neid erakondi mitte lasta, kellel ei ole 125 kandidaati valimisnimekirjades, ehk nende väljamõeldud termini põhjal «täisnimekirja,» täpselt nii alustas Artur Talvik oma üleskutset. 

Artur Talvik kirjutas, et täna kell kaheksa õhtul korraldavad nad oma debati ETV maja ees, kus on vaid nende erakonna liikmed. «Te olete oodatud oma küsimusi esitama ning me kanname seda ise üle oma Facebook kanalil,» öeldi üleskutses. 

Talvik kordab veel üle, et «täisnimekirja» mõistet ei ole kusagil kasutatud ning valimisseadus ei nõua 125 kandidaadi esitamist. ERRi nõukogu on omal algatusel hakanud kasutama täisnimekirja kriteeriumit. «Elurikkuse erakonnal on üleriigiline nimekiri ja meie kandidaatide eest saab häält anda igas ringkonnas. Kas tõesti ei mahu veel üks erakond ETV stuudiosse või pildile ära?» sõnas Talvik üleskutses. 

Lisaks tõi Talvik välja, et ERRi nõukogu mõistis õiguskantsleri vastust valesti ning tegid uudise, kus ringhäälingu nõukogule olevat kantsler õiguse andnud.  

«See, et ERR loeb õiguskantsleri vastusest välja seda, mida õiguskantser kirjutanud ei ole, on kinnituseks, et ERR soovib parlamendis juba esindatud parteidele anda eeliseid. See üleriigiliste nimekirjadega erakondade ebavõrdne kohtlemine ERRi poolt peab lõppema!» ütles Artur Talvik.  

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles