Video: kuidas iseloomustab Nestor ametist lahkuvat riigikogu? (3)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu XIII koosseisu viimase istungi järel võttis neli läinud aastat Toompeal kokku riigikogu esimees Eiki Nestor. Mis märksõnad jäävad parlamendikoosseisu saatma?

«Õnneks oli nüüd fraktsioone kuus, mitte neli, nagu eelmises. Neli minu meelest on Eesti jaoks selgelt liiga vähe – meil on ikka arusaamisi maailmast palju rohkem,» tõi Nestor üheks näiteks.

Lisaks oli Nestori sõnul oluliselt rohkem käredamaid sõnavõtte. «Varasem poliitiline teineteise mõistmine või debatt toimus valdavalt palju viisakamalt,» nentis ta. 

«Ja varasem lauskonsensus välispoliitikas ja kaitsepoliitikas, Eesti riigi julgeolekuteemadel. Et siin esile tulnud eriarvamuse paraku vast ei ole need, mida meil vaja oleks. Konsensus võiks tulevikus olla suurem,» tõi riigikogu esimees kolmandaks näiteks. 

Positiivsena jäi meelde üha vähem sõna «kummitempel» kasutamine «riigikogu» sünonüümina. 

XIII Riigikogu avaistung toimus 30. märtsil 2015.

Mida saaks Eiki Nestori sõnul riigikogu töös paremini teha, vaata lähemalt videost!

«Kui siin nelja aasta jooksul mõni saadik sai hakkama mõne lollusega, siis ma olin järjekordselt sunnitud seletama, et mina ei ole teda tööle võtnud siia. Nüüd on paras aeg meelde tuletada, et teie 3. märtsil või siis juba nädala jooksul läbi interneti võtate neid tööle,» toonitas Nestor. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles