Vabaerakonna fraktsiooni liikmed saatsid hüvastijätukirja

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed Vabaerakonna fraktsiooni liikmed jätavad riigikogutööga hüvasti, kuid erakonnajuhid kinnitavad, et jätkavad võitlust.
Mitmed Vabaerakonna fraktsiooni liikmed jätavad riigikogutööga hüvasti, kuid erakonnajuhid kinnitavad, et jätkavad võitlust. Foto: Andres Einmann

Vabaerakonna fraktsioon saatis Postimehele kirja, kus võttis tehtud töö kokku ja tänas kõiki, kes on neile nelja aasta jooksul toeks olnud.

«Täname koostöö eest! Soovime palju jaksu parema, vabama ja sõbralikuma Eesti ehitamisel. Eesti Vabaerakonna fraktsioon, Andres Herkel.» 

Erakonna esimees Kaul Nurm ei teadnud kirjast midagi. «Ma ei tea, mis selle eesmärk oli. Võib-olla fraktsiooni liikmed mõtlesid, et teiega on hea koostöö olnud ja riigikogu koosseis hakkab koomale tõmbama,» ütles Nurm.

Nurme kinnitas, et erakond pole maha matnud eesmärki ületada valimiskünnis ning pääseda parlamenti. «Jah, see on hüvastijätukiri fraktsioonist lahkuvate liikmete jaoks, sest paljud meist lahkuvad, aga kui me riigikogusse saame, siis uus fraktsioon saadab teile tervituskirja,» ütles erakonna esimees Kaul Nurm.

Kirjaga oli kaasas ka värviline trükis, millel oli justkui eludaatumitena märgitud 2015-2019. 

Vabaerakonna fraktsioon saatis enne valimisi kirja, kus võttis kokku tehtud töö. Lisaks tänati kõiki, kes on erakonna edendamiseks oma panuse andnud.
Vabaerakonna fraktsioon saatis enne valimisi kirja, kus võttis kokku tehtud töö. Lisaks tänati kõiki, kes on erakonna edendamiseks oma panuse andnud. Foto: Andres Einmann

Fraktsiooni esimees Andres Herkel ütles, et paariprotsendilisest toetusest hoolimata pole Vabaerakond püssi nurka visanud. «Lahkumiskiri see küll pole. Saatsime selle, et näidata, mida me teinud oleme,» ütles Herkel. 

Järgmistel riigikogu valimistel ei kandideeri praegused Vabaerakonna fraktsiooni liikmed Krista Aru, Jüri Adams, Enn Meri, Jüri Saar. Püssi pole praegustest fraktsiooniliikmetest põõsasse visanud Andres Herkel ja Ain Lutsepp. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles