TLÜ akadeemiline komisjon koguneb tõenäoliselt tuleval nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Akadeemiline komisjon, mille Tallinna Ülikooli (TLÜ) rektor kutsus kokku poliitik Rainer Vakra ülikooli lõputööd hindama, koguneb esmakordselt tõenäoliselt tuleval nädalal.

TLÜ pressiesindaja ütles BNS-ile, et akadeemiline komisjon tuleb tõenäoliselt esimest korda kokku tuleva nädala jooksul, kuid esimesel koosolekul kindlasti otsust Vakra lõputöö osas ei langetata. 

Akadeemilisse komisjoni kuuluvad Mart Abel, Tõnu Laas, Tobias Ley, Daniele Monticelli, Kristjan Port, Ellu Saar ja Merike Sisask.

TLÜ rektor kinnitas akadeemilise koosseisu jaanuaris, komisjon pole seni koos käinud.

Ajaleht Eesti Ekspress kirjutas,  et poliitik Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikme Rainer Vakra 2002. aastal Tallinna Pedagoogikaülikoolis kaitstud lõputöö «Pakendijäätmete kogumis- ja taaskasutussüsteemi ettevalmistamine Tartus» on plagiaat, selle töö kaitsmise alusel väljastati Vakrale kõrghariduse diplom keskkonnakorralduse erialal.

Tallinna Ülikool kutsub seetõttu kokku akadeemilise komisjoni, et anda hinnang plagiaadi olemasolule ning soovitada õiglaseid lahendeid edaspidiste otsuste tegemisel. «Otsused, sealhulgas ülikooli lõpetamise ja kõrghariduse diplomi kehtetuks tunnistamise kohta, teeb ülikool haldusmenetluse seadusest lähtuvalt,» teatas ülikool.

Suuremas mahus või rängemate plagiaatide korral näeb TLÜ õppekorralduse eeskiri ette eksmatrikuleerimist. Viimasel kolmel aastal on lõputöö plagiaadiga seoses eksmatrikuleeritud kuus üliõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles