Vakra mäng mõneks ajaks läbi (22)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Eero Vabamägi

Kolmapäeval avalikuks tulnud kahtlus, et seni kõrge lennuga poliitiku, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liikme ja riigikogu keskkonnakomisjoni juhi Rainer Vakra enam kui 15 aastat tagasi kaitstud bakalaureusetöö võib olla plagiaat, tähendab, et Vakral tuleb järgmised aastad poliitikas madalamas liigas mängida.

Vakra peitis end eile ajakirjanike eest ja nii jäid saamata vastused hulgale küsimustele. Mitu küsimust ei puuduta aga ainult Vakrat ennast, kuigi põhiline küsimus on siiski, mis saab tema poliitikukarjäärist.

Kas Vakra on nüüd poliitiline laip?

Rainer Vakra on valinud taktika eitada plagieerimist, kuigi Eesti Ekspressi esitatud tõendid viitavad pigem, et suur osa tema lõputööst kattub üks-ühele Säästva Eesti Instituudi toona veel ilmumata raportitega, mille saatis talle diplomitöö juhendaja. Vakra poliitiline karjäär sõltub nüüd palju sellest, mida otsustab Tallinna Ülikooli komisjon, mis plagiaadisüüdistust kontrollima hakkab. Komisjon võib otsustada laias plaanis kolme moodi:

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles