Galerii ja videod: Laine Randjärv sai Viimsi vallavanemaks (34)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimsi vallavolikogu valis teisipäeval ametist lahkunud Siim Kallase asemel uueks vallavanemaks Reformierakonna kandidaadi Laine Randjärve.

Randjärve poolt hääletas 13, tema vastaskandidaadi, EKRE nimekirjas Viimsi volikogusse valitud Hannes Võrno poolt viis saadikut.

Randjärv ütles oma ametisse valimise järel, et kuigi ta kandideerib riigikogu valimistel Reformierakonna nimekirjas, ei kavatse ta valituks osutudes riigikogusse minna, vaid jääda Viimsi vallavanemaks.

Randjärv lisas, et loodab saada peagi Viimsi valla elanikuks – ta otsib praegu just endale vallas kodu.

Siim Kallas teatas juba jaanuari keskel, et lahkub vallavanema kohalt, et keskenduda riigikogu valimistele. Tema asemikuks kerkis Laine Randjärv, kes taandus uue positsiooni nimel möödunud nädalal riigikogu liikme kohalt. 

Kallas ütles pärast Randjärve valimist vallavanemaks, et ta jääb kindlasti edasi vallavolikogu liikmeks. Lahkumishüvitist Siim Kallas Viimsi vallalt ei saanud.

Kallas möönis, et kunagi ei saa olla 100-protsendiliselt kindel, et ta riigikogusse ikkagi valitakse. «Loodame, et valitakse, aga mul ei ole erilist vajadust mingi ameti järele. Ma olen pensionär ja saan pensioni,» ütles Kallas.

Riigikogusse valituks osutudes ei kavatse Kallas võimaluse tekkides valitsuse liikmeks minna. Ta märkis, et Reformierakonna esimees on tema tütar Kaja Kallas ja ta ei taha oma tütre ülemuseks või alluvaks minna.

Vallavolikogu kinnitas tänasel istungil ka vallavalitsuseneljaliikmeline struktuur, mis jäi samaks. Vallavalitsusse kuuluvad vallavanem ja kolm abivallavanemat.

Abivallavanemateks nimetati Margus Kruusmägi ja Annika Vaikla. Margus Kruusmägi koordineerida on ehitus, kommunaalmajandus, keskkond ja planeerimine. Annika Vaikla koordineerida on kultuur, sport, sotsiaalabi ja teenused, tervishoid, ettevõtlus ja infotehnoloogia, turism ning muinsuskaitse.

Lahkuva abivallavanema Janek Muraka koordineeritav alus-, üld- ja huvihariduse, noorsootöö ning turvalisuse ametikoht jääb täitmata kuni uue abivallavanema leidmiseni.

Jaanuari teisel poolel sai selgeks, et Viimsis võimul olevasse Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja valimisliidu Rannarahvas koalitsiooni lisandus erakond Isamaa ja seega on nüüdsest sealne võimuliit 15-liikmeline. Volikogus on kokku 21 saadikut. 

Volikogu jaanuarikuisel istungil valiti lisaks asemesimees Urve Palole teiseks aseesimeheks Isamaasse kuuluv Mari-Ann Kelam, kelle poolt hääletas kohalolnud 17 saadikust 12 volinikku.

Postimees on varem kirjutanud, et kui reformierakondlasest riigikogu liikmel Laine Randjärvel õnnestub veel enne valimisi riigikogust lahkuda ja asuda parteikaaslase Siim Kallase asemel Viimsi vallavanemaks, avaneb tal võimalus välja võtta hüvitis kolme kuu palga ulatuses ehk ligemale 10 500 eurot.

Randjärv märkis oma avalduses, et soovib lahkuda riigikogu liikme kohalt omal algatusel. Tagasiastumise põhjus on kandideerimine Viimsi vallavanema kohale. Riigikogu juhatus otsustas, et seoses riigikogu liikme Laine Randjärve tagasiastumisega lõpevad tema volitused 5. veebruaril. Hüvitisena makstakse Randjärvele ligi 10 500 eurot.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles