Reformierakondlased tahavad keskkonnainspektsiooni liita politseiga (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseimaja.
Politseimaja. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogus arutatakse teistkordselt iseseisva keskkonnainspektsiooni kaotamist ja selle liitmist keskkonnaametiga – endine keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ja keskkonnakomisjoni aseesimees Kalle Palling, kes mõlemad kuuluvad Reformierakonda, esitasid aga sel nädalal eelnõule muudatusettepaneku, mille järgi saaks keskkonnainspektsioonist politsei- ja piirivalveameti (PPA) üksus.

«Kui on igal juhul soov iseseisev keskkonnainspektsioon likvideerida, siis on ainus mõistlik lahendus selle liitmine samuti järelvalveasutusena tegutseva politsei- ja piirivalveametiga. Ühtlasi annaks see ka sõnumi, et keskkonna vastu suunatud tegusid võetakse Eestis tõsiselt, mitte ei liiguta nende kontrolli lahjendamise teed,» ütles Pentus-Rosimannus Reformierakonna pressiteate vahendusel.

«Valitsusliit tahab lükata keskkonnarikkumise tuvastamise ja kontrolli ametile, mille roll ja töö iseloom on täiesti teistsugune. Nende plaan on sisult sama hea, kui perevägivallale reageerimise ülesanne panna perekonnaseisuametile.»

Kalle Palling selgitas, et keskkonnainspektsiooni liitmisega PPA-ga astutaks ka riigireformis oluline samm edasi.

«Mõeldakse oma ministeeriumi silotorni piiridest kaugemale ja saavutatakse suurem sünergia. Täna on endiselt nii, et paljudel juhtudel peab lisaks keskkonnainspektorile kaasa kutsuma ka politsei. Meie pakutud samm lõpetaks selle jabura olukorra ja annaks järelvalvele keskkonnas suurema jõu,» märkis Palling.

Keskkonnaameti ja keskkonnainspektsiooni ühendamise eelnõud hakatakse arutama parlamendi keskkonnakomisjonis esmaspäeval kell 11. Sama ettepanekut sisaldanud seaduseelnõu kukkus lõppenud aasta detsembris riigikogu kolmandal lugemisel läbi, kuid esitati tänavu aasta jaanuaris uuesti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles