Vanim parteilane on 104, noorim 19 (6)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Reformierakonnas on konkurentidega võrreldes noori suhteliselt palju, on partei peasekretär Erkki Keldo valimisnimekirjas alles 35. kohal.
Ehkki Reformierakonnas on konkurentidega võrreldes noori suhteliselt palju, on partei peasekretär Erkki Keldo valimisnimekirjas alles 35. kohal. Foto: Mihkel Maripuu

Kõige nooremad liikmed on vastsündinud erakonnas Rahva Tahe, vanimad aga Vabadusparteis.

Eesti erakondade liikmete keskmine vanus tõuseb järjest lähedamale pensionieale – põhjuseks mitteaktiivsete liikmete kuhjumine ja noorte vähene pealekasv. Näiteks Keskerakonna liikmete keskmine vanus oli 2002. aastal 47, aga praegu 57 aastat. Samasugust tendentsi on näha ka teistes erakondades, kusjuures kõige enam on keskmine vanus tõusnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridades.

Kõige kehvem on pealekasv nõukogude ajal represseeritute esindajatest moodustunud Eesti Vabadusparteis, kellega on viimase aasta jooksul liitunud vaid üks inimene. Nende seas on äriregistri andmete järgi ka Eesti ühed kõige eakamad parteilased: 104-aastane Hillar Kinguste ja 100-aastane Marta Tuiken.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles