Siim Kallas võib Viimsist lahkuda hüvitisega (12)

Vilja Kiisler
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16.10.2018. Viimsi, Harjumaa. Viimsi vallavanem Siim Kallas. FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA
16.10.2018. Viimsi, Harjumaa. Viimsi vallavanem Siim Kallas. FOTO: EERO VABAMÄGI/EESTI MEEDIA Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

Tuleva nädala teisipäeval kogunev Viimsi vallavolikogu otsustab, kas määrata hüvitist ametist lahkuvale vallavanemale Siim Kallasele.

Kompensatsiooni määramise otsustab valla volikogu Viimsi vallavalitsuse liikmetele ja vallavanemale makstava tasu suuruse ja maksmise korra kohaselt. See kord ei ütle, missuguste kriteeriumite kohaselt otsuse langetamine käima peaks ning ka valla kommunikatsioonispetsialistil ei olnud midagi lisada: volikogu otsus, ja kõik.

Vallavanema töötasu on nimetatud korra kohaselt 3840 eurot kuus. Sellel lisanud sajaeurone mobiiltelefoni kasutamise limiit ning esindustasu, mille suurus on 20 protsenti ühe kuu töötasu määrast.

Siim Kallas on Kroonikale öelnud, et teda kompensatsioon ei huvita, selle maksmise küsimus olevat aga traditsioonide küsimus. Küsimusele, mida ta teeks, kui talle hüvitis määrataks, vastas ta vaid: «Oh, ärme sellest…»

Jaanuari keskel teatas Siim Kallas, et lahkub Viimsi vallavanema ametist ja pühendub tööle riigikogus. Tõsi, sinna tuleb tal kõigepealt pääseda: valimised on 3. märtsil.

Kallas tegi ettepaneku tema asemel Viimsi vallavanemaks hakata oma erakonnakaaslasele Laine Randjärvele, kelle soov poliitikast lahkuda ja asuda juhtima Eesti Kontserti läks vett vedama. Seejärel otsustas Randjärv kandideerida riigikokku. 12. veebruaril kogunev Viimsi vallavolikogu langetab otsuse Randjärve vallavanemaks kinnitamise kohta. Randjärv on teinud riigikogust lahkumise avalduse, seaduse kohaselt saab ta lahkumise puhul hüvitist kolme kuupalga ehk 10 500 euro ulatuses.

Randjärv on tunnistanud, et Viimsi valitsemisega tal mingeid kokkupuuteid ei ole, kuid tema nimi seostub hästi Viimsi hüüdlausega «Rannarahva kodu».

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles