Elurikkuse Erakond palub õiguskantsleril uurida ERRi valimisdebati seaduslikkust

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elurikkuse erakond
Elurikkuse erakond Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elurikkuse Erakonna juhatus tegi pöördumise õiguskantsleri Ülle Madise poole, et viia tähelepanu Eesti Rahvusringhäälingu otsusele mitte kaasata erakonda valimisdebatti.

Erakonna sõnul on ERR teinud diskrimineeriva otsuse nende vastu, kus neid pole kaasatud valimisdebatti. Nende arvates ei vasta põhiseadusele ERRi nõukogu otsus ja käitumine, kus erakonda koheldakse erinevalt kui teisi.

ERR valimisdebatti on kaasatud kõik erakonnad, kes esitasid nimekirjades maksimaalsel lubatud arvul kandidaate. Elurikkuse Erakond ei esitanud riigikogu valimisteks maksimaalsel lubatud arvul kandidaate ning nüüd soovivad, et õiguskantsler vaataks üle, kas ERR on käitunud vastavalt seadusele.

ERRi kodulehel on avalikustatud «Riigikogu valimiskampaania kajastamise kord Eesti Rahvusringhäälingus 2019. aastal,» milles on kirjas, et väitluses on esindatud nimekirjad, kes on üles seadnud täisnimekirjad, kus peab olema 125 kandidaati. Kuid seal on ka punkt, kus on kirjas, et väitluses osalevad viis erakonda, kus kolm erakonda on täisnimekirjadega ja kaks osalise nimekirjaga.

Elurikkuse Erakond on otsustanud ERRi nõukogu ebaõiglase kohtlemise eest korralda protestiaktsiooni Rahvusringhäälingu maja ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles