Sotsid panustavad Facebooki reklaamidesse teistest oluliselt enam (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE pressikonverents.
SDE pressikonverents. Foto: Sander Ilvest

Pärast välireklaami keelu jõustumist eelmisel nädalal on erakondade kampaaniad kolinud suures osas internetti. Teiste erakondade seast paistab silma Sotsiaaldemokraatlik Erakond, mis panustab Facebookis enda reklaamimisele oluliselt rohkem kui konkurendid.

Juuresolevalt pildilt on näha päevade lõikes erakondade reklaami mahtu, mida nad on Facebookis tellinud. Sotside suur reklaamimaht paistab eriti silmatorkavalt välja selle nädala kolmapäeval, kui erakond pani Facebooki 74 erinevat reklaami, mis on lähimatest konkurentidest üle kahe korra rohkem.

Sotside meediajuht Andri Maimets ütles Postimehele, et sotsiaalmeedia on osa erakonna terviklikust kampaaniaplaanist.

«Valimiskampaania kulude aruande esitame vastavalt kehtivale korrale pärast valimisi, aruandest saab ülevaate ka sotsiaalmeedia osakaalu kogueelarvest. Kandidaadid teevad ka ise Facebooki-kampaaniaid ning maksavad oma lehekülgede reklaamimise eest enamasti ise,» ütles Maimets.

Miks paistab SDE võrreldes teiste erakondadega silma suure Facebooki-kampaania mahuga, ei hakanud Maimets praegu analüüsima.

«Tänases aktiivses kampaaniafaasis ei soovi me teiste erakondade strateegiaid hinnata,» ütles ta.

Selle nädala lõpuks paistab jõud otsa saanud olevat Vabaerakonnal, mis ei ole laupäeva ja pühapäeva jooksul pannud Facebooki ühtegi reklaami.

Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles