Siim Kallas: valimisvõitluse piiramine Eestis on jabur (9)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna kandidaat Siim Kallas kirjutab sotsiaalmeedias, et demokraatias on poliitika avalik ning tema hinnangul on Eestis toimuv valimisvõitluse piiramine jabur.

«Kodanikud ei tohi 45 päeva enne valimisi ehk ülehomsest kusagil avalikus kohas näha kandidaatide nägusid. Demokraatlikes riikides sellist praktikat ei ole,» kirjutab Siim Kallas sotsiaalmeedias. 

«Kui lõpeb poliitikute artiklite avaldamine, ei tähenda see, et poliitikast ei räägita. Varavalgest hilisõhtuni jahvatavad kõik veebiväljaanded, raadio- ja telekanalid poliitilistel teemadel. Ainult et peaaegu ilma poliitikuteta. Seletajad on ajakirjanikud, igasugused isemõtlejad, «eksperdid». Miks jutumärkides? Aga selle pärast, et mitte keegi pole neist täiesti erapooletu. Igaühel on oma sümpaatiad ja antipaatiad. See on loomulik ja seda ei pea häbenema. Seda peab vaid teadma,» räägib ta. 

Loe täismahus postitust:

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles