Lauri Hussar siirdub Postimehest poliitikasse (24)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar lahkub Postimehest ja siirdub poliitikasse.

Reedel teavitas Lauri Hussar Eesti Meediat oma otsusest ühineda erakonnaga Eesti 200 ning kandideerida eelseisvatel riigikogu valimistel.

Postimehe vastutav väljaandja Merili Nikkolo lausus, et Eesti Meedia lõpetas samal päeval Hussariga töösuhte. «Täname Laurit tehtud töö eest, kuid samas on äärmiselt kahetsusväärne, et ta tegi oma otsuse teatavaks alles vahetult enne kandidaatide registreerimise lõppu, põhimõtteliselt viimasel minutil,» lausus Nikkolo. «Selline käitumine Eesti suurima päevalehe peatoimetaja poolt paneb Postimehe keerulisse olukorda, kus võidakse kahtluse alla seada nii meie usaldusväärsus ja ajakirjanike professionaalne töö. See heidab varju ajakirjanduse sõltumatusele tervikuna.»

Nikkolo kinnitas, et Eesti Meedia ja Postimees seisavad jätkuvalt vaba ja sõltumatu ajakirjanduse eest. «Kuna meie töö on kõigile nähtav, siis peita pole meil midagi ning kõik saavad meie tegemistele hinnanguid anda,» lausus Nikkolo. «Kui vaadata meie sisu, siis pole kahtlust, et Postimees on teinud valikuid vastavalt ajakirjanduslikele väärtustele põhinedes ja teeb seda ka edaspidi,» lausus ta.

Lähiajal alustab Eesti Meedia Postimehe peatoimetaja otsingutega. Seni on kohusetäitja Eesti Meedia uudismeedia juht ja Postimehe vastutav väljaandja Merili Nikkolo.

«Hinnates Eesti poliitmaastiku viimaste kuude arenguid ja meeleolusid on minu jaoks saanud selgeks, et ma ei taha ärgata 4. märtsil Eestis, mis on tundmatuseni muutunud. Minu Poola sõprade kinnitusel läks nendega just nõndaviisi ja seda põhjusel, et suur hulk inimesi ei hoolinud või oli neil ükskõik, kuigi edasised otsused puudutasid ka nende elu,» selgitas Postimehe endine peatoimetaja Lauri Hussar Eesti 200ga liitumise tagamaid.

Nii Hussar kui Kristina Kallas kinnitasid, et Hussar ei ole varem ühelgi erakonda asutaval koosolekul osalenud. «Ma möönan, et minu heade tuttavate ringis on inimesi Eesti 200st, aga erakonda ei ole ma nendega ehitanud,» sõnas Lauri Hussar.

Vastates küsimustele, kas Postimees on Hussari tõttu ka Eesti 200sse soosivalt suhtunud, tõi Kallas välja, et erakonna tegemisi on kajastatud Postimehes ja teistes väljaannetes nii negatiivselt kui positiivselt. Samuti sõnas Kallas, et Eesti 200 varivalitsuse mõtteid kajastati konkurentväljaandes Eesti Päevaleht.  

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles